DİSTRİBÜTÖR – BAYİ – SATIŞ BÖLÜMÜ: “COVID-19 Salgınıyla Mücadele Edilmesine Yönelik Olarak Uygulama Önerileri”

Tekne Distribütörler & Bayileri için COVID-19 Salgınıyla Mücadele Edilmesine Yönelik Olarak Uygulama Önerileri DİSTRİBÜTÖR – BAYİ – SATIŞ BÖLÜMÜ

1. Müşterilerin tekne satın alımları ve mevcut envanter hakkında çevrimiçi olarak sorgu yapması teşvik edilecektir. Burada tüm müşteri verileri, iletişim bilgileri ve tekne bilgileri toplanmaya çalışılacaktır.

2. Satış veya servis için  bayileri veya marinaları fiziksel olarak ziyaret edecek müşterilerin internet siteniz veya telefon ile randevu alması sağlanacaktır.

3. Satış sunumları sadece randevu ile yapılacak ve sosyal izolasyon tedbirler uygulanacaktır.

4. Tekneler yerel yönetmelik ve gerekliliklere göre her sunumdan önce ve sonra sterilize edilecektir.

5. Tüm müşterilerden sergi odasındaki, açık alan sergisindeki veya sudaki tekneye girmeden önce ellerini yıkamaları veya sterilize etmeleri rica edilecektir.

6. El dezenfektanı, dezenfekte edici mendiller ve/veya sabunlu su ve tek kullanımlık havlular tekneye girmeden önce ve sonra kullanım için hazır bulunacaktır.

7. Satış ekibiniz yüz koruyucu, maske ve eldivenleri hazırlayacaktır ve müşteriler ve çalışanlarınızdan bunları kullanmaları rica edilecektir.

8. Bölgesel olarak  bireylerin dışarıdayken yüz koruyucusu kullanmasını zorunlu kılmaktadır; bu nedenle, yerel kurallara  ilişkin olarak araştırma yapılacak ve bayimize gelmeden önce müşteriler bilgilendirilecektir.

9. Aynı yerde ikamet ettikleri ve/veya sosyal mesafe korunmasına ilişkin standartların uygulanabileceği durumlar hariç olmak üzere aynı anda teknede birden fazla kişi bulunmasına izin verilmeyecektir. Kurallar üst ve alt güverte için geçerli olacaktır.

10. Tekne Demosu ve Teslimat prosedüründe belirtilen tüm temas noktaları da dahil olmak üzere, tekne içerisinde çalışanlar veya müşteriler çıktıktan sonra kapsamlı olarak sterilize edilecektir.

11. Satış işleminin büyük bir kısmını elektronik ortamda yapacaktır. Müşterinin özel bilgilerinin güvenliği için mail order e-posta ile gönderilecek ve müşterilerden belgeleri yazdırmaları ve imzalamaları, belgeleri taramaları ve e-posta ile geri göndermeleri istenecektir.

12. Satışın bizzat yapılması gerektiğinde, ayrı bir oda veya sterilize edilmiş bir alan belirlenecek, yerel yönetimlerin belirlediği sosyal mesafe koruma gereksi uygulanacaktır. Bayinin bizzat satışı yapmasının gerektiği ölçüde, belgelerin basılı kopyalarını imzalamaları için müşterilere sterilize edilmiş bir alan sağlanacaktır.

13. Bayi çalışanları ve müşteri açık bir alanında veya iyi havalandırma olan sterilize edilmiş bir alanda yer alan 180 cm masanın karşı uçlarında oturacaktır. Müşterinin ilgili dokümanları imzalaması için, kullanım sonrası kendisinde kalacak temiz bir kalem verilecektir.

14. Müşteriye teslim edilmek üzere hazırlanan tüm tekneler, teslimat öncesi bir personel tarafından temizlenecek ve dezenfekte edilecektir.

15. Sosyal mesafeyi koruma gereksinimlerinin yerine getirilebildiği yerlerde, bir müşteri ve bir bayi personeli ile tekne oryantasyonları gerçekleşecektir; bunun yerine getirilemeyeceği yerlerde video yönlendirmesi uygulanır.

Related Posts

Leave a Reply